Voetzone reflexmassage – FysioZoetermeer – Zoetermeer

FysioZoetermeer

Gewoon lekker kunnen bewegen!

Voetzone reflexmassage

Voor wie?

Dat een voetmassage prettig is, weet vrijwel iedereen. Door specifieke zones te masseren die corresponderen met delen van het lichaam, kunnen vele lichamelijke én geestelijke ongemakken worden behandeld. Door deze pijnloze massage ontspant het lichaam, wordt de bloeddoorstroming gestimuleerd, worden afvalstoffen beter afgevoerd, krijgt u nieuwe energie en nemen stressklachten af.

Wat is de aanpak?

De voetreflexzonetherapie maakt deel uit van de manuele neurotherapie, een verzamelnaam voor therapieën, waarbij de behandeling met de handen (‘manueel’) plaatsvindt, en er dus geen apparaten of medicijnen worden gebruikt. De manuele neurotherapie ziet de mens als eenheid en probeert niet alleen de klachten te behandelen, maar ook de oorzaken te vinden en weg te nemen. De behandeling vindt plaats via de voeten en is zowel fysisch als psychisch gericht.

Behandeling en effecten

Op de voeten en handen liggen zones, die corresponderen met delen van uw lichaam. De behandeling vindt plaats op de voetrug, voetzool, binnen en buitenzijde van de voet en zelfs een deel van het onderbeen. De resultaten van de behandeling zijn doorgaans snel merkbaar: de reflexzone wordt minder pijnlijk en reacties als ontspanning, pijnvermindering en diepere slaap treden op.

Technieken

Er wordt gebruik gemaakt van twee hoofdtechnieken: een stimulerende techniek volgens de methode Hanne Marquardt en een ‘sederende’ (ontspannende) techniek volgens de methode Walter Froneberg. Door deze twee technieken te combineren worden uiterst goede resultaten geboekt. Lichaam en geest komen weer in balans, en de klachten worden op diverse niveaus behandeld..