Sportrevalidatie – FysioZoetermeer – Zoetermeer

FysioZoetermeer

Gewoon lekker kunnen bewegen!

Sportrevalidatie

Voor wie?

Hoe fit u ook bent, een blessure kunt u altijd oplopen. Een ding staat vast: u raakt altijd op precies het verkeerde moment geblesseerd. Sportrevalidatie helpt u om snel én op verantwoorde wijze te herstellen. Zodat u weer kunt gaan deelnemen aan het arbeidsproces en uw sportieve activiteiten kunt oppakken.

Wat is de aanpak?

Voordat de behandeling begint, zal de blessure uiteraard gediagnosticeerd worden. De (actieve) revalidatie bestaat uit voorlichting en eventuele medische behandelingen, aangevuld met nuttige training- en belastingsadviezen.

Behandeling en effecten

Een van de voordelen van sportrevalidatie is dat het in veel gevallen mogelijk is om tijdens het herstelproces te blijven sporten. Onze therapeuten stellen in overleg een aangepast trainingsprogramma samen, en begeleiden u gedurende het gehele traject. Sportrevalidatie is een sportspecifieke behandeling, maar ook in de reguliere therapie worden steeds meer behandelmethoden uit de sportrevalidatie toegepast. En met succes!

Technieken

In de sportrevalidatie maken wij gebruik van de zogenaamde ‘Rehaboom’. Dit revalidatiemodel richt zich op de verschillende fasen van (bind)weefselherstel. Bij sportblessures gaat het vaak om het herstel van beschadigd bindweefsel van het houding- en bewegingsapparaat. Door de bindweefselstructuur stabieler en trekvaster te maken wordt het herstel versneld.