EPTE – FysioZoetermeer – Zoetermeer

FysioZoetermeer

Gewoon lekker kunnen bewegen!

EPTE

Chronische Achillespees ontsteking? Subacromionaal impingement die maar niet wil herstellen? Die tenniselleboog die we met rust zouden moeten laten en die na 2 jaar wel over zou (moeten) zijn? Hielspoor of Fasciïtis Plantaris en je shockwave, zooltjes, fricties en wat al niet meer wil maar niet aanslaan? Zo’n zeurende kniepeesontsteking die je patiënt telkens weer van het sporten afhoudt?

Heb je chronische peesklachten?  Last van je Achillespees, Tenniselleboog, Hielspoor, Kniepees, Schouderpezen of je liesblessure? En alles al geprobeerd. En nog steeds klachten? Dan is EPTE® misschien de oplossing voor je. De meest innovatieve en veilige manier om van je chronische peesproblemen af te komen. De behandeling gebeurt alleen maar door gecertificeerde en goed opgeleide EPTE® therapeuten. Die pas na het volgen van een intensieve training de ze techniek mogen toepassen. De ervaren EPTE® therapeuten zijn te vinden op een internationale EPTE® waar gecertificeerde centra in te vinden zijn. Zij werken allen op een geprotocolleerde, veilige en effectieve wijze met het EPTE® concept. Dat kan bestaan uit de Echogeleide Percutane Therapeutische Elektrolyse met CE gecertificeerde EPTE® apparatuur. Dus veilig verklaard (als enige wereldwijd!) voor gebruik in pezen én spieren. Het uiterst dunne (0,3mm) naaldje wordt onder echoregistratie precies op de aangedane plaats in de pijnlijke pees gebracht en dan wordt er kortdurend (minder dan 2 minuten) een hele lichte stroom toegepast. Deze micro-amperage stroom kan soms wel wat oncomfortabel aanvoelen maar is zelden pijnlijk te noemen. Dit ook weer anders dan alternatieve elektrolyse systemen die veel hogere stroomvormen hanteren en daardoor véél pijnlijker worden ervaren. Doordat de stroomvorm in combinatie met de tijd van EPTE® zo geoptimaliseerd is, is er vrijwel geen gevoeligheid en toch optimaal herstellend effect. De EPTE® behandeling wordt altijd gecombineerd met een oefentherapie programma dat u ook thuis kunt of zelfs moet uitvoeren. Dikwijls wordt er ook gekozen voor een beschermende tape de eerste dagen na de behandeling. Ook deze stimuleert het herstel én zorg voor bescherming.

Dit alles noemen we het EPTE® concept. En door deze unieke aanpak zijn we in staat zelfs de meest hardnekkige peesproblemen te herstellen.

Wat doet zo’n EPTE® behandeling nu precies?

In zogenoemde jip-en-janneke taal samengevat: Met het dunne naaldje in de pees veroorzaakt de milde stroom een effect waardoor de pees weer nieuwe bindweefsel vezels gaat aanmaken. Ook al is die pees al jaren pijnlijk of zelfs beschadigd. Door de speciale, wetenschappelijk effectief bewezen, oefenmethodiek helpen we de pees ook weer sterk en zogenoemd “trekvast:” te worden. Na een periode van ongeveer 3 maanden kan de pees dan in de meeste gevallen de normale belasting in je dagelijks leven weer goed aan doet ook geen pijn meer. Ook sporthervatting behoort weer tot de mogelijkheden. Meestal zijn er 4 tot 6 behandelingen met EPTE® nodig. Aangevuld met enkele oefentherapie sessies, maar die kunnen niet op de behandeldag uitgevoerd worden. De pees moet eerst minimaal 24 uur na de behandeling herstellen.

Je EPTE® therapeut kan je er alles over vertellen en ook, na een intake en echografisch onderzoek, vertellen of EPTE® ook iets voor jou is.

Achtergrond en geschiedenis EPTE®

Percutane Electrolyse als behandeltechniek is een innovatieve techniek, ontwikkeld in Spanje. Inmiddels bijna 10 jaar met succes daar ingezet. De ontwikkelaars van EPTE® (in het Spaans: Electrólisis Percutánea Terapeútica, oftewel Echogeleide Percutane Therapeutische Elektrolyse hebben in 2014 de Europese CE goedkeuring verkregen. Dat was het moment dat EPTE® ook naar andere landen geëxporteerd en daar gedoceerd kon worden.
N.B. EPTE® is het enige Percutane Electrolyse systeem dat het officiele CE Health Certificate voor gebruik in pezen én spieren heeft.
Op dit moment zijn in Spanje meer dan 1500 Echogeleide Percutane Therapeutische elektrolyse opgeleid en wordt, as we speak, EPTE® in Portugal, Zuid-Amerika, Italië, Scandinavië, Australië, Zwitzerland, Engeland en Ierland geïntroduceerd. Sinds 2015 wordt in Nederland EPTE® door inmiddels honderden gecertificeerde EPTE® therapeuten succesvol toegepast. Zie voor gecertificeerde centra in NL  http://www.electrolisisterapeutica.com/en/epte-official-centers/

EPTE® is aangemerkt als vallende binnen het domein van de fysiotherapeut. Dus ook declareerbaar bij de ziektekostenverzekering.
De EPTE® is een relatief goedkope behandelmodule en daarmee voor vrijwel elke praktijksetting betaalbaar. De behandeling is pijnvrij tot hoogstens oncomfortabel. De evidentie is aantoonbaar hoger dan tot nu toe ingezette conservatieve behandeltechnieken zoals PRP, fricties, NSAID’s en cortico-injecties.

Bron: www.eptenederland.nl