Flexchair Training

Wat is Flexchair Training?

De Flexchair is een wiebelkruk met verschillende bewegingsmechanismen en een sensor. Doordat de kruk “wiebelt” moet je zelf je balans zien te vinden en weten te behouden. Door middel van de sensor wordt geregistreerd hoe je je gewicht verdeelt wanneer je stilzit en wanneer je beweegt. Deze bewegingen worden op een computerscherm weergegeven.

Wanneer heeft u baat bij Flexchair Training?

Flexchair training is een goede training voor iedereen die de diepe rug- en buikspieren, ook wel de rompstabiliteit of core stability, wil versterken.

 

Ruitertraning

In het bijzonder is het een zeer geschikte training voor ruiters! Met behulp van de Flexchair leer je meer over je eigen lichaam en je houding te paard. Je traint de beweeglijkheid en stabiliteit van je romp en leert hoe je met kleine bewegingen vanuit de romp je paard zo goed en klein mogelijk kunt aansturen. Zo wordt je bewust van je bewegingen, maar ook van de bewegingen in het zadel die je onbewust maakt.
Je vergroot de belastbaarheid van je lichaam, je verbetert je houding en je bent stabieler wanneer je paard een keer schrikt of struikelt.