Kinesis Training, Kinesis therapie, fysiotherapie, functioneel trainen, balans, coördinatie, kracht

FysioZoetermeer

Gewoon lekker kunnen bewegen!

Kinesis

Voor wie?

In onze praktijk beschikken wij over een uitgebreide kinesis oefenwand. Kinesis is een volledig nieuw doordacht trainingsconcept dat gebaseerd is op functioneel bewegen. Het is speciaal ontwikkeld voor het trainen in natuurlijke bewegingsrichtingen. Dit kunnen bewegingen zijn uit het dagelijks leven, bv. opstaan, duwen, trekken, traplopen, optillen, maar ook bewegingen uit sport bv. golf of tennis. Balans, stabiliteit, houding, lenigheid en kracht staan hierbij centraal. Kinesis is geschikt voor iedereen mét of zonder lichamelijke klachten die doeltreffend en ontspannen wil bewegen. Het maakt het lichaam sterker waardoor de kans op blessures, slechte houding en stijfheid verminderd wordt.

Uitermate geschikt voor:

Door de minimale weerstand en herkenbare bewegingen is Kinesis uitermate geschikt voor:

  • Mensen zonder lichamelijke klachten maar geen behoefte aan zelfstandig trainen in fitnesscentra
  • Mensen met een lage belastbaarheid, minder fitte mensen en ouderen
  • Mensen met aandoeningen zoals MS, Parkinson, COPD en hersenaandoeningen
  • Mensen in een rolstoel
  • Kinderen die verantwoord en onder begeleiding het plezier aan goed en functioneel bewegen houden en (her)ontdekken
  • De beginnende en gevorderde sporter. Door de enorme hoeveelheid aan bewegings- en trainingsmogelijkheden kan de kinesisfysiotherapeut het trainingsprogramma specifiek voor u maken op elk gewenst level

Wat is de aanpak?

In een persoonlijk gesprek met onze deskundige kinesis-fysiotherapeut wordt een intake afgenomen waarin uw eventuele lichamelijke klachten, uw belastbaarheidsniveau en uw doelen in kaart worden gebracht. Vervolgens wordt er een persoonlijk trainingsprogramma opgesteld en wordt u ingedeeld in een van de oefengroepen. Het trainen vindt plaats onder persoonlijke en deskundige begeleiding van onze kinesis-fysiotherapeut.
De groepen worden bewust klein gehouden waardoor er een ontspannen sfeer blijft bestaan. Iedereen oefent op zijn eigen niveau en tempo, en wordt persoonlijk begeleid. Wij vinden het erg belangrijk dat u als individu centraal blijft staan.

Voor meer inhoudelijke informatie én voor informatie over de oefentijden, de kosten, de inschrijvingsprocedure en het maken van een afspraak kunt u contact opnemen met onze secretaresse. Zij staat u graag te woord!