Reguliere fysiotherapie – FysioZoetermeer – Zoetermeer

FysioZoetermeer

Gewoon lekker kunnen bewegen!

Reguliere fysiotherapie

Voor wie?

Fysiotherapie behandelt voornamelijk klachten aan het bewegingsapparaat. Mensen bezoeken een fysiotherapeut dus meestal omdat zij pijn of ongemak ervaren bij het bewegen. Veel voorkomende klachten zijn lage rugpijnen, en problemen met spieren of gewrichten. De oorzaken van de klachten zijn divers: overbelasting, blessures, ongelukken en systeemziekten kunnen allemaal problemen veroorzaken, die met fysiotherapie te behandelen zijn.

Wat is de aanpak?

Tijdens het eerste bezoek worden uw klachten in kaart gebracht. Na een vraaggesprek (‘anamnese’) en een lichamelijk onderzoek wordt een diagnose gesteld. Vervolgens wordt een behandelplan geformuleerd. De behandelingen worden volgens dit plan uitgevoerd. Tussentijds kan de behandeling worden geëvalueerd en, indien nodig, worden bijgesteld. Eventueel koppelt de fysiotherapeut de resultaten terug naar uw huisarts of specialist.

Behandeling en effecten

Behandeling door een fysiotherapeut kan verschillende doelen hebben. Voorbeelden zijn het verbeteren of in stand houden van het bewegend functioneren, en het voorkomen van nieuwe klachten. Soms zult u bij een fysiotherapeut aankloppen om met beperkingen om te leren gaan of om weer aan het werk te kunnen. De laatste jaren gaat veel aandacht uit naar preventieve gezondheidszorg. Fysiotherapie speelt daarin een belangrijke rol. Een fysiotherapeut stabiliseert, en vermindert of herstelt functiestoornissen. Oefentherapie, massage, advisering en begeleiding helpen u om beter te functioneren en toekomstige klachten te voorkomen.

Technieken

De bekendste technieken die in de fysiotherapie worden toegepast zijn oefentherapie en massage. Maar ook elektrotherapie, waarbij elektrische of elektromagnetische prikkels worden toegediend, en behandelingen met laser en ultrageluid behoren tot ons vakgebied. Daarnaast kan een fysiotherapeut ademhalings-, ontspannings- en houdingstherapie geven. Door trainingen en oefeningen ontdekt u een betere manier van bewegen, waardoor toekomstige problemen worden voorkomen